Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Obavijesti

Počinje isplata božićnice umirovljenicima s područja Općine Farkaševac

10. prosinca počinje isplata božićnice umirovljenicima s područja Općine Farkaševac.

Božićnice će umirovljenicima donijeti poštar na kućni prag.

Pravo na dodjelu božićnice u iznosu 200,00 kn ostvarili su umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu do 2.000,00 kn, a umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu od 2.000,00 kn do 4.000,00 kn primit će božićnicu u iznosu 100,00 kn.

U subotu 27. studenoga počinje Advent u Farkaševcu

Manifestacija je planirana svake subote i nedjelje od 18 do 24 sata. Paljenje svijeća će biti subotom u 18:30. Ove subote sve posjetitelje čeka nastup KUD-a Graničar i topla sarma koja će biti ponuđena posjetiteljima od 20 sati. Prijaviti se na 1. farkaševačku sarmijadu možete na broj telefona: 098/9198 398.

1. srpnja predavanje vezano za korištenje EU fondova za poljoprivredne proizvođače i poduzetnike

Općina Farkaševac u suradnji sa Poduzetničkim centrom Zagrebačke županije d.o.o. organizira predavanje “Program ruralnog razvoja u nadolazećem razdoblju”. Predavanje je usmjereno informiranju naših poljoprivrednih proizvođača i poduzetnika u mogućnostima korištenja sredstava iz EU fondova.

Predavanje će se održati 01.07.2021. godine u 10:00 sati u prostoru Općine Farkaševac.

Molimo da svoj dolazak potvrdite na kontakt: 091 622 4955

30. lipnja u večernjim satima tretiranje komaraca na području Općine Farkaševac

Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. Čazma vršiti će larvicidno i adulticidno tretiranje komaraca na području Općine Farkaševac dana 30. lipnja u večernjim satima.

Tretiranje će se provoditi sa zemlje u večernjim satima sa aparatima mobil-star i swinfog, te izlaganjem granula, insekticidnim sredstvima III skupine na bazi permetrina i temefosa.

Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije komaraca imaju brzo početno djelovanje i dugo rezidualno djelovanje, što u  konačnici rezultira smanjenjem populacije komaraca u svim njihovim razvojnim stadijima, od ličinki do adulta.

Navedeni insekticidi neznatno su opasni za čovjeka i njegovu okolinu, a u okolišu ne zaostaju, jer su biorazgradivi. Insekticidi imaju Odobrenje i Rješenje Ministarstva zdravlja RH.

U slučaju lošijeg vremena tretiranje se prenosi na slijedeći naredni dan bez oborina.

Kontakt osoba Dalibor Križan 099/370- 7472.

15. lipnja 2021. tretiranje komaraca na području Općine Farkaševac

Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. Čazma vršiti će larvicidno i adulticidno tretiranje  komaraca na području Općine Farkaševac dana 15. lipnja u večernjim satima.

Tretiranje će se provoditi sa zemlje u večernjim satima sa aparatima mobil-star i swinfog, te izlaganjem granula, insekticidnim sredstvima III skupine na bazi permetrina i temefosa.

Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije komaraca imaju brzo početno  djelovanje i dugo rezidualno djelovanje, što u  konačnici rezultira smanjenjem populacije  komaraca u svim njihovim razvojnim stadijima, od ličinki do adulta.    

Navedeni insekticidi neznatno su opasni za čovjeka i njegovu okolinu, a u okolišu ne zaostaju, jer su biorazgradivi. Insekticidi imaju Odobrenje i Rješenje Ministarstva zdravlja RH.

U slučaju lošijeg vremena tretiranje se prenosi na slijedeći naredni dan bez oborina.

Kontakt osoba Josip Hrlić: 099/253-3005.

OBAVIJEST o mogućnosti priključenja na vodoopskrbnu mrežu – vodoopskrbno područje Vrbovec (Grad Vrbovec, općine: Dubrava, Gradec, Rakovec, Farkaševac i Preseka)

U tijeku je Izgradnja i rekonstrukcija vodoopskrbnih cjevovoda i pripadnih objekata (pre/crpne stanice, vodotornjevi, priključci) na vodoopskrbnom području Vrbovec u sklopu Projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok“ sufinanciranog iz Kohezijskog fonda EU „Operativni program konkurentnost i kohezija 2014 – 2020“.

Naručitelj radova je javni isporučitelj vodnih usluga Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije d.o.o.

U sklopu radova izvode se kućni priključci uključujući i vodomjerna okna sa svim pripadnim elementima. 

Novi korisnici imaju mogućnost dobivanja vodoopskrbnog priključka bez plaćanja novčane naknade. Besplatne priključke je moguće ostvariti na vodoopskrbnoj mreži koja će biti izgrađena u sklopu ovoga Projekta, ali i na već postojećoj vodoopskrbnoj mreži.

Priključak je za nove korisnike besplatan i u potpunosti sufinanciran preko projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok“ (isti uključuje izradu kućnog priključka na cjevovodima u granicama zahvata Projekta i to od vodovodne instalacije do vodomjernog okna uključivši i vodomjerna okna).

Po završetku svih radova na izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda i pripadnih objekata, svih ispitivanja i ishođenja uporabne dozvole steći će se uvjeti za korištenje usluge o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti temeljem Članka 55. Zakona o vodnim uslugama (NN 66/19).

Za realizaciju besplatnog priključka potrebno je podnijeti Zahtjev za priključenje na javnu vodoopskrbu kod javnog isporučitelja vodnih usluga Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije d.o.o. na adresi:

Poslovna jedinica Vrbovec,

Kolodvorska ulica 29, 

10340 Vrbovec

Telefon: 01/4095-135

Obavijest o prekidu napajanja električnom energijom 11. ožujka

HEP operator distribucijskog područja obavještava kako zbog radova na elektroenergetskom sustavu neće biti električne energije 11. ožujka u sljedećim naseljima, uz napomenu da se u slučaju lošeg vremena radovi odgađaju.

Brezine
Vrijeme: 09:00 – 14:00
Ulica: Brezine od br. 87 – 105 i od 48 – 90

Carevdar

Vrijeme: 12:30 – 14:00
Ulica: Carevdar od br. 1 – 71 i od 2 – 64

Cirkvena, Prašćevac, Mački, Zvonik, Farkaševac, Krčevine, Kabal, Ivančani, Gornji i Donji Vukšinac

Vrijeme: 09:00 – 14:00
Ulica: Sve ulice

Male Sesvete

Vrijeme: 09:00 – 10:30
Ulica: Sve ulice

Velike Sesvete

Vrijeme: 09:00 – 10:30
Ulica: Sve ulice

Plan proljetne deratizacije na području Općine Farkaševac

Na temelju Odluke o proljetnoj deratizaciji na području Općine Farkaševac za 2021. godinu, a u cilju provođenja preventivno sanitarnih mjera zaštite ljudi, privrednih dobara i objekata, kao specijalizirana tvrtka sa stručnim kadrovima, uz garanciju kvalitete i kontrolu provedenih usluga deratizacije, tvrtka Škarda d.o.o. izvršit će proljetnu deratizaciju na području Općine Farkaševac kako slijedi:

  1. veljača 2021. – BOLČ, KABAL I DONJI MARKOVAC
  2. veljača 2021. – MAJUR, BREZINE, PRAŠČEVAC, ZVONIK, ŽABNICA I MAČKI
  3. veljača 2021. – IVANČANI I FARKAŠEVAC

Deratizacija će svakog navedenog dana započeti u 9,00 sati, a u slučaju lošeg vremena (oborine) prenosi se na sljedeći dan bez padalina. Rodenticidi koje Škarda d.o.o. koristi kod usluge deratizacije odobreni su listom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i imaju kumulatino antikoagulacijsko djelovanje(antikoagulant II gener). Vrlo su efikasni u suzbijanju glodavaca na području javnog zdravstva i komunalne higijene. MZRH stavilo ih je u promet i upisani su u registar biocidnih pripravaka. Nisu opasni za zdravlje ljudi i domaće životinje u količinama koje koristimo kod deratizacije. Aktivna tvar je bromadialon (0,005%), te denatonium benzoate (0,001%).
Kontakt osoba: Vedran Diktić 099/2642-897.

Skip to content