logo

Načelnik Matija Copak održao sastanak oko obnove Područne škole Farkaševac

Na poziv načelnika Općine Farkaševac Matije Copaka ovoga petka održan je sastanak s Vjeranom Štublinom iz Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije na kojem se razgovaralo o obnovi Područne škole Farkaševac.
Zgrada škole je izgrađena još sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća i u nju od tada nije bilo većih ulaganja, tako da je obnova neophodna.

– Ono što mogu reći je da za iduću godinu pripremamo kompletnu projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju i dogradnju ove škole, a onda ćemo 2023. godine iznaći sredstva iz županijskog Proračuna ili nekih drugih izvora da se to krene i realizirati. Evidentno je da u školi fali prostora, da su postojeći neprimjereni, da fali kvalitetna kuhinja i blagovaonica, sanitarni čvorovi te da je potrebna kompletna rekonstrukcija škole i dogradnja potrebnih prostorija da se ovdje dovede standard obrazovanja kakav je u ostalom dijelu naše županije – rekao je Štublin.

Zadovoljan sastankom bio je načelnik Matija Copak.

– Izuzetno sam zadovoljan s obzirom na početak velike suradnje sa Zagrebačkom županijom i drago mi je što je pročelnik Vjeran Štublin prisustvovao obilasku Područne škole Farkaševac. Nadam se da ćemo u što kraćem periodu iznaći sredstva i dokumentaciju kojom ćemo obnoviti ovu školu – kazao je načelnik Copak.

Ostavi komentar

Skip to content