Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Načelnik Matija Copak održao sastanak oko obnove Područne škole Farkaševac

Na poziv načelnika Općine Farkaševac Matije Copaka ovoga petka održan je sastanak s Vjeranom Štublinom iz Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije na kojem se razgovaralo o obnovi Područne škole Farkaševac.
Zgrada škole je izgrađena još sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća i u nju od tada nije bilo većih ulaganja, tako da je obnova neophodna.

– Ono što mogu reći je da za iduću godinu pripremamo kompletnu projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju i dogradnju ove škole, a onda ćemo 2023. godine iznaći sredstva iz županijskog Proračuna ili nekih drugih izvora da se to krene i realizirati. Evidentno je da u školi fali prostora, da su postojeći neprimjereni, da fali kvalitetna kuhinja i blagovaonica, sanitarni čvorovi te da je potrebna kompletna rekonstrukcija škole i dogradnja potrebnih prostorija da se ovdje dovede standard obrazovanja kakav je u ostalom dijelu naše županije – rekao je Štublin.

Zadovoljan sastankom bio je načelnik Matija Copak.

– Izuzetno sam zadovoljan s obzirom na početak velike suradnje sa Zagrebačkom županijom i drago mi je što je pročelnik Vjeran Štublin prisustvovao obilasku Područne škole Farkaševac. Nadam se da ćemo u što kraćem periodu iznaći sredstva i dokumentaciju kojom ćemo obnoviti ovu školu – kazao je načelnik Copak.

Nema komentara

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content