logo

Paljenjem prve adventske svijeće počeo Advent u Farkaševcu

Paljenjem prve adventske svijeće počeo je Advent u Farkaševcu kojeg su posjetili ne samo stanovnici naše općine, nego i mnogi drugi.

– Izuzetno sam zadovoljan. Vidim da je izašlo naše stanovništvo, ali vidim i puno novih lica koja su došla posjetiti Farkaševac. Nadam se da će u sljedeća četiri tjedna doći i mnoštvo drugih posjetitelja da vide što mi ovdje radimo.

Načelnik Copak zahvalio se svima koji su sudjelovali u ukrašavanju centra Farkaševca, ali i ostalih naselja i pripremi manifestacije.

– Moram reći, stvarno su uložili jako puno truda i svoga vremena i bez njih ova manifestacija doslovno ne bi bila moguća. Isto tako moram se zahvaliti Područnoj školi Farkaševac koja se jako potrudila da uredimo naših 5 prekrasnih jelki koje krase centar mjesta. Djeca su si dala jako puno truda, prekrasne rukotvorine su napravila. Nažalost u petak zbog vremena nismo bili u mogućnosti okititi, zato smo to napravili danas  i žao mi je što nije svaki razred zasebno mogao okititi svoju jelku – rekao je načelnik Copak.

U sklopu manifestacije svakog vikenda, subote i nedjelje za vrijeme adventa, dolazit će izlagači rukotvorina iz Zagreba, mijenjat će se udruge s područja općine svojom ponudom, restoran Sablić iz Dubrave prodavat će svoje delikatese, a po prvi put u Farkaševcu može se kupiti i craft pivo koje prodaju Dabrovi iz Pupine bare.

Ove subote održana je i prva Farkaševačka sarmijada nakon koje su svima besplatno podijeljene sarme na degustaciju, a prvu nagradu za najbolju sarmu odnijela je Nada Brckan iz Farkaševca.

Ostavi komentar

Skip to content