logo

U subotu 27. studenoga počinje Advent u Farkaševcu

“Priredili smo jednu novu manifestaciju koja do sada u ovakvom obliku nije postojala na našem području. Posjetitelji Adventa u Farkaševcu moći će uživati u jako puno sadržaja i zanimljivoj gastro ponudi. Željeli smo prirediti manifestaciju na kojoj će svatko pronaći nešto što ga zanima, pa nam tako dolaze izlagači ručnih radova, priređujemo prvu sarmijadu u Farkaševcu, podjelu sarme, kobasica i drugih delikatesa tijekom trajanja manifestacije. Moći će se kušati šarani na rašljama, vatrogasni roštilj, vatrogasni grah, vege hrana, lovački paprikaš i pregršt domaće kuhinje i slastica – rekao je najavljujući Advent načelnik Matija Copak.

U samu organizaciju Adventa uključene su sve udruge koje djeluju na prostoru općine i Osnovna škola Farkaševac. Na uređenju općine radi i 25 mladih koji su sami izrazili želju za sudjelovanjem.

“S obzirom na to da centar Farkaševca do sada nikada nije bio uređen u ovakvom obliku moram se zahvaliti mladoj ekipi koja je zajedno s nama uređivala centar i danima izrađivala ukrase. Napravili smo zvijezde od drveta jer smo općina s 40% područja šuma pa smo željeli što više prezentirati našu Općinu. Napravljeno je 64 zvijezda koje će biti raspoređene i po svim ostalim našim naseljima. Za posjetitelje smo pripremili drvene jaslice, slamnate sobove i saonice te ručno rađene drvene zvjezdice koje će krasiti sva naselja naše općine. Velika hvala svim mladima koji su se samostalno odazvali u pomoć oko uređenja jer bez njih ova naša manifestacija ne bi bila moguća”, kaže načelnik Matija Copak.

Advent u Farkaševcu će se održavati sukladno svim epidemiološkim mjerama, a ako će dolaziti do promjena tako ćemo se prilagođavati. Ove godine u planu je i organizacija dočeka Nove godine na otvorenom uz prigodan vatromet i izlagače na Adventu.

“Pozivam sve stanovnike općine Farkaševac i sve zainteresirane posjetitelje okolnih gradova i općina da posjete zeleni istok Zagrebačke županije i prisustvuju Adventu u Farkaševcu te uživaju u svim sadržajima koje smo pripremili”, uputio je poziv načelnik Copak.

Manifestacija je planirana svake subote i nedjelje od 18 do 24 sata. Paljenje svijeća će biti subotom u 18:30. Ove subote sve posjetitelje čeka nastup KUD-a Graničar i topla sarma koja će biti ponuđena posjetiteljima od 20 sati. Prijaviti se na 1. farkaševačku sarmijadu možete na broj telefona: 098/9198 398.

Ostavi komentar

Skip to content