logo

Turizam

Lovačka kuća “Česma” – AS Lovni turizam

Lovište Česma – Bolčanski lug I/II smješteno je na istočnom prstenu Zagrebačke županije. Odlična povezanost lovišta sa Zagrebom (aerodrom Pleso) kao centrom županije i glavnim gradom Hrvatske udaljenim 70-tak km zagarantirana je autoputevima Zagreb – Bjelovar i Zagreb – Ivanić grad.
U centru lovišta u mjestu Kabal nalazi se lovačka kuća “Česma” koja je uređena u lovačkom stilu, u njoj se nalazi sedam dvokrevetnih soba vrhunski uređenih s punim komforom. Lovačka kuća na raspolaganju je lovcima koji love u lovištu i zatvorenog je tipa.


Gostima se nude domaći specijaliteti, te jela od svih vrsta divljači uz bogatu ponudu vrhunskih vina. U sklopu kuće nalazi se drvena kapelica posvećena Sv. Hubertu, kao i stara drvena kuća. Nedaleko od kuće nalazi se i štala sa jahaćim arapskim konjima.

Lovište Česma-Bolčanski lug pretežno je nizinsko lovište površine 6 000 ha kojim gospodari tvrtka «AS- lovni turizam» iz Zagreba. Lovište je smješteno 70 km istočno od Zagreba, omeđeno sa ribnjacima Vukšinac i Siščani, vodotocima Velike i rijeke Česme sa starim meandrima, duž čijeg vodotoka se nalazi stanište mnogih zaštićenih vrsta poput orla Štekavca, Crne rode, dabra i vidre.

Skip to content