logo

Konstituirano Općinsko vijeće Općine Farkaševac

U srijedu 2. lipnja 2021. godine održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća Općine Farkaševac za mandatno razdoblje od 2021.-2025. godine.
Konstituirajuća sjednica započela je izborom i izvješćem Mandatnog povjerenstva o provedenim lokalnim izborima, čije je rezultate predstavio Darko Božić nakon čega su vijećnici položili svečanu prisegu.

Općinsko vijeće u ovom sazivu ima umjesto dosadašnjih 11 vijećnika njih 9. Od toga većinu čine vijećnici Hrvatske demokratske zajednice, njih pet:  Darko Božić, Ivan Đurasek, Željko Vuković, Marija Perđun Cmrk i Mario Zorić koji je u Vijeće ušao umjesto izabranog načelnika Matije Copaka.
Oporbu čine četiri vijećnika HSS-a: Dražen Draganić, Vinko Bukal, Kruno Babić i Duško Švec.

Za predsjednicu Općinskog vijeća jednoglasno je izabrana Marija Perđun Cmrk, a za potpredsjednika iz redova većine Darko Božić, te iz redova oporbe Vinko Bukal.

Zahvalu na pruženom povjerenju vijećnicima je uputila predsjednica Općinskog vijeća, Marija Perđun Cmrk.

Predsjednica Općinskog vijeća Marija Perđun Cmrk

– Hvala kolegama vijećnicima na ukazanom povjerenju i na imenovanju za predsjednicu Općinskog vijeća. Želim nam svima puno uspjeha u naredne četiri godine. Smatram kako smo dobar tim i  da ćemo djelovati s ciljem daljnjeg razvoja općine – kazala je predsjednica Marija Perđun Cmrk.

Na samom kraju prisutnima se obratio i načelnik Matija Copak.

– Drago mi je što smo se večeras okupili na ovoj konstituirajućoj sjednici vijeća. Drago mi je što ste svi vi postali članovi Vijeća koje je u nešto drugačijem sastavu, s manjim brojem vijećnika. Nadam se da ćemo voditi konkretne razgovore i  imati ideje za napredak našega kraja i da ćemo zajedničkim snagama pokušati riješiti i probleme našeg kraja ali i da napravimo neke nove stvari i da zajedno radimo na njima. Vrijeme je da svi zajedno djelujemo za naš kraj i ja ću se truditi da iz toga izvučemo maksimum. Čestitam novoizabranoj predsjednici vijeća na imenovanju, to je važan čin, jer prvi puta na tom mjestu imamo ženu što je  povijesni trenutak i nadam se da će kvalitetno voditi sjednice – kazao je načelnik Matija Copak.

Načelnik Matija Copak

Ostavi komentar

Skip to content