logo

Na mjesnom groblju u Farkaševcu postavljen novi središnji križ

Na mjesnom groblju u Farkaševcu postavljen je novi središnji križ uz koji će se tradicionalno moći paliti svijeće na blagdan Svih svetih, odnosno polagati vijenci i paliti lampioni prilikom značajnih prigoda i obljetnica.

Troškove izgradnje križa financirala je u cijelosti Općina Farkaševac, a vrijednost radova je 31.250,00 kn s PDV-om. Radove je izvodila tvrtka Habek d.o.o. iz Hudovljana.

Nastavak je to radova na uređenju groblja koje je dobilo i novu ogradu za što je Općina osigurala sredstva u visini od 259.437,50 kuna od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoj, a ostatak do 355 tisuća koliko je ukupna vrijednost je osigurala Općina.
Osim križa i ograde pripremljena je i podloga za asfaltiranje parkirališta pokraj groblja.

– Na području naše općine osim ovog groblja u Farkaševcu imamo groblja i u Kablu, Donjem Markovcu, Bolču, Majuru i Ivančanima koje redovito održavamo. Ove godine dodatno smo uložili sredstva za izgradnju križa na našem najvećem groblju u Farkaševcu, postavili smo novu ogradu oko cijelog groblja jer je do sada nova ograda bila samo ispred prednje strane, a ostatak je zbog dotrajalosti tražio obnovu. U planu je i asfaltiranje parkirališta pokraj groblja – kazao je načelnik Dražen Draganić.

Ostavi komentar

Skip to content