logo

Načelnik Draganić potpisao ugovor o nastavku sufinanciranja dodatnog T2 tima hitne medicine

Za kvalitetniju dostupnost hitne medicine na području Općine Farkaševac, Grada Vrbovca te četiri okolne općine i ove godine će brinuti dodatni T2 tim hitne medicine. Ugovor o nastavku sufinanciranja s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinom Gajnikom potpisali su predstavnici grada Vrbovca i općina Farkaševac, Rakovec, Dubrava, Preseka i Gradec.

U ime Općine Farkaševac ugovor je potpisao načelnik općine Dražen Draganić prilikom čega je istaknuo kako je ovo jedan hvale vrijedan projekt:

– U ovaj projekt uključili smo se 2016. godine i svake godine sudjelujemo u njemu i sufinanciramo dodatan tim hitne medicinske pomoći. Naravno da to puno znači dok je liječnik s ekipom na terenu da postoji rezerva i da u slučaju potrebe ima tko izaći. Područje bivše Općine Vrbovec je dosta široko, od Preseke pa do nas u Farkaševcu te smo na ovaj način omogućili kvalitetniju i bolju uslugu svim našim sumještanima – naglasio je načelnik Draganić.

Inače dodatni tim hitne medicine s radom je započeo 2016. godine, a radit će u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Vrbovcu.

Ova ispostava ima i 5 T1 timova koje financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Potpisnici ugovora obvezali su se financirati rad T2 tima u ukupnom godišnjem iznosu od 200 tisuća kuna, od čega će Grad Vrbovec osigurati polovicu iznosa, a ostatak, razmjerno broju stanovnika, otpada na općine.

Ostavi komentar

Skip to content