logo

Načelnik Dražen Draganić prisustvovao svečanom početku radova na izgradnji vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok. Uskoro počinju radovi i na području naše općine

Nakon što su prošle godine na području Ivanić-Grada i Dugog Sela započeli radovi na izgradnji Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok, u ponedjeljak 8. lipnja na svečanosti kojoj je prisustvovao i načelnik Dražen Draganić označen je početak radova i na području Vrbovca, a time i na području naše općine.

 Prema najavama, ako će sve ići po planu na našem području radovi bi mogli početi za mjesec-dva.

– Ovaj dan smo dugo čekali. Počeli su zemljani radovi u Vrbovcu, ići će preko Dubrave i Vukšinca  do Kabla, te od Hagnja prema Žabnici. Prema nekim predviđanjima, 2023. godine, a možda i prije  imat ćemo mogućnost  priključenja na regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije, Zagreb-istok – kazao je načelnik Dražen  Draganić.

Na području naše općine izvođač radova će biti Zagorje-gradnja.  Radovi će se odvijati u dvije faze.  Gradit će se  nova mreže s pratećim objektima, a u Kablu će biti vodotoranj za naše područje.

– Svako domaćinstvo će imati mogućnost priključka na vodu s tim da je taj priključak besplatan. Već ima upita zainteresiranih ljudi, pa  ovom prilikom mogu reći da su sve kuće obuhvaćene i da još ne treba  podnositi zahtjeve. Kada će se kod nas početi kopati onda će biti i vrijeme za podnošenje zahtjeva – dodaje načelnik Draganić.

Nakon dugog niza godina u kojima nam je izgradnja vodovoda bila jedan od glavnih prioriteta, uskoro će 470 kućanstava na našem području dobiti vodovod i time će se podići kvaliteta života na području naše općine..

– Na području bivše općine Vrbovec dvije su općine  koje nemaju niti metar vodovoda, Preseka i Farkaševac i o tome se u proteklom razdoblju dosta i govorilo, jer živimo u 21.stoljeću, a po tom pitanju dugi niz godina do sada ništa nije bilo učinjeno, ali sada se to mijenja. Ovakvim zahvatima radimo na tome da mladim  ljudima s našeg područja osiguramo kvalitetniji život i ostanak u našoj općini. Osim gradnje vodovoda želja nam je i da svako kućanstvo dobije priključak na kanalizaciju o čemu se isto intenzivno razgovara, pa se nadamo da će se i ta potreba ispuniti. Mi intenzivno razgovaramo po tom pitanju, za sada nismo, na žalost, obuhvaćeni u ovom projektu kanalizacijom. Kada prođe vodovod nadamo se da će i taj projekt zaživjeti i krenuti na našem području – zaključio je načelnik Draganić.

Napomenimo, kako će se na vrbovečkom području i okolnim općinama rekonstruirati ukupno 9 250 metara stare mreže i izgraditi 222 826 metara nove mreže, rekonstruirati crpna stanica Lonja, izgraditi 5 crpnih stanica i 5 vodotornjeva. Radovi vrijedni 227 milijuna kuna trajat će 4 i pol godine, a provode se u sklopu EU projekta Regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb-Istok u vrijednosti 707 milijuna kuna.

Ostavi komentar

Skip to content