logo

Načelnik Matija Copak potpisao ugovore s predstavnicima udruga kojima je Općina Farkaševac dodijelila sredstva za projekte

Načelnik Općine Farkaševac Matija Copak u srijedu navečer potpisao je ugovore s predstavnicima udruga koji su dobili sredstva temeljem Javnog poziva za financiranje projekata udruga.

Sredstva su dobili „Dabrovi s Pupine bare“ 15 tisuća kuna, Udruga žena „Graničarke“ Cirkvena 5 tisuća kuna, Udruga umirovljenika Općine Farkaševac 8 tisuća, KUD „Stari Graničar“ Cirkvena 17 tisuća, LD „Srndać“ Bolč 20 tisuća kuna, Hrvatski časnički zbor Vrbovec 5 tisuća i Udruga mladih umjetnika „UM“ Mački 3 tisuće kuna.

Načelnik Copak izrazio je zadovoljstvo što na području općine aktivno djeluje ovoliko udruga, pa su samim time i sredstva za njihov rad ove godine značajno povećana, a financirana su tri područja, kultura, zdravstvena i socijalno-humanitarna zaštita i udruge proistekle iz Domovinskog rata te gospodarstvo i zaštita okoliša.
Načelnik Copak je najavio i promjenu u terminu objave Javnog poziva udrugama koji će za razliku od prije biti objavljivan početkom godine tako da udruge utrošak sredstava mogu planirati tijekom cijele godine.

Načelnik Matija Copak

– Na žalost ove godine smo imali kratak period u kojem smo mogli djelovati po ovom pitanju, ali naredne godine će se neke stvari promijeniti. Pratit ćemo tempo kakav ide i od Zagrebačke županije i nadam se da ćete se i dalje prijavljivati. Vjerujem da vam puno znače sredstva i ono što želim reći je da vam želim puno uspjeha u radu i da vam ova sredstva omoguće puno dobrih stvari i rješavanja problema i svega što bi htjeli promijeniti – rekao je načelnik Copak predstavnicima udruga.

KUD „Stari Graničar“ dobivena sredstva iskoristit će za obnovu instrumenata i opreme i sretni su što im je Općina Farkaševac dodijelila sredstva kazala je Vesna Dolački.

Vesna Dolački, KUD “Stari Graničar” Cirkvena

– Sredstva će nam jako puno pomoći jer okupljamo dosta mladih koji vole svirati i učiti i tako promoviramo našu kulturu kroz pjesmu i svirku i zahvaljujem se Općini na donaciji – rekla je Vesna Dolački.

Zadovoljni dobivenim sredstvima su i lovci LD-a „Srndać“ iz Bolča, koji će sredstva utrošiti, s obzirom da su strogo namjenska, za ono što su tražili, kupnju kosilice i pumpe za vodu, rekao je Marijan Božić.

Marijan Božić, LD “Srndać” Bolč

– U posjedu imamo jedan ribnjak koji je za uzgoj divljih pataka, u njemu ima i ribe, a svake godine imamo problem s vodom. Tu nam je Općina izašla u susret s ovim sredstvima da možemo riješiti taj problem. Nije to prvi put da nam Općina pomaže, no ove godine su sredstva značajno povećana, pa se ovim putem želim zahvaliti Općini – rekao je Božić.

Ostavi komentar

Skip to content