logo

Načelnik Matija Copak preuzeo dužnost – prvog dana mandata obišao vrtić i Područnu školu Farkaševac

Novoizabrani načelnik na lokalnim izborima 16. svibnja Matija Copak danas je preuzeo dužnost načelnika i svog prvog dana mandata obišao je najmlađe mještane općine, polaznike Dječjeg vrtića Crvenkapica Farkaševac i učenike i djelatnike Područne škole Farkaševac.

U Dječjem vrtiću razgovarao je s privremenom ravnteljicom Marijom Beljo koja ga je upoznala s radom i planovima od kojih valja izdvojiti priprema za Malu školu ali i program za učenje engleskog jezika koji bi trebao početi ujesen.

– Upisano je trideset djece u dvije skupine, jednu jasličku i jednu mješovitu stariju. Prvi dani dobro teku, adaptacija prolazi, treba im malo vremena jer imamo dosta polaznika koji do sada nisu išli u vrtić, ali sve je uredu – rekla je privremena ravnatelijca Marija Beljo.

I dok u novoj zgradi vrtića nema problema isto se ne može reći za Područnu školu Farkaševac koju bi trebalo što prije obnoviti, a možda i nadograditi. Dok se čeka obnova, ravnateljica OŠ Dubrava Marijana Kemenović Kozumplik najavila je skori početak rekonstrukcije sanitarnog čvora:

– Napravljena je projektna dokumentacija za adaptaciju sanitarnog čvora. Vjerujem da ćemo uskoro krenuti s radovima i da će Županija osigurati financijska sredstva za investiciju vrijednu 270 tisuća kuna – kazala je ravnateljica.

Načelnik Matija Copak je bio vrlo zadovoljan viđenim u Dječjem vrtiću Farkaševac, no dodao je kako će se u narednom razdoblju uz ostale poslove posebno posvetiti rješenju problema Područne škole:

– Vrlo veliki problem nam je stanje naše osnovne škole gdje ćemo se truditi ostvariti ciljeve koje smo navodili u našem programu gdje želimo potpunu rekonstrukciju škole što možemo izvesti isključivo u suradnji sa Zagrebačkom županijom. Želimo da naša djeca imaju prihvatljive uvjete za svoje obrazovanje – rekao je načelnik Matija Copak.

Ponovio je i koji su mu ciljevi četverogodišnjem mandatu:

– Cilj nam je da radimo za naše ljude, za dobrobit svih naših građana, da izvodimo sve moguće projekte koje ćemo moći izvesti i da se trudimo poboljšati život našoj djeci i svim našim ljudima – zaključio je načelnik.

Skip to content