logo

Nacionalni Stožer Civilne zaštite donio Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zagrebačke županije

S obzirom da u ponedjeljak, 28. rujna istječe 14 dana od kada su na snazi posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije, a s obzirom na epidemiološku situaciju s trenutno 200-tinjak aktivnih slučajeva, ali i činjenice da je virus ušao u nekoliko škola i vrtića na području Županije, Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije od Nacionalnog stožera zatražio je da se posebne epidemiološke mjere, uz manje izmijene,  produže do kraja listopada.

Nacionalni Stožer je 25. rujna donio Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zagrebačke županije.

U odnosu na prošlu odluku koja je donesena na period od 14 dana, ova vrijedi do 31. listopada.

Mijenja se i točka II., podstavak 2 koji je prije glasio “na ostalim privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba”, koja sada glasi “”na privatnim svečanostima i proslavama (momačke i djevojačke večeri, rođendani, proslave prve pričesti i krizme i sl.) te na karminama može biti prisutno najviše 20 ljudi“.

Promjena je i točki II. podstavak 4 koji je glasio “na pogrebima i posljednjim ispraćajima može biti prisutno najviše 50 osoba, bez održavanja karmina, a sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom”, a sada glasi “na pogrebima i ispraćajima svi prisutni dužni su pridržavati se epidemiološke mjere održavanja propisane fizičke distance“.

Ostale stavke u odluci donesenoj 11. rujna ostaju nepromijenjene.

Ostavi komentar

Skip to content