logo

Nastavak uređenja komunalne infrastrukture u Općini Farkaševac

Radovi na asfaltiranju parkirališta pokraj mjesnog groblja u Farkaševcu te ispred svlačionica nogometnog kluba još je jedan u nizu realiziranih projekata na uređenju komunalne infrastrukture na području Općine Farkaševac.
Parkiralište je projektirano za 24 parkirališna mjesta za osobna vozila, a vrijednost radova je 113.600,00 kn.

– To je nastavak uređenja komunalne infrastrukture na području Općine Farkaševac, a odnosi se na parkiralište koje će služiti za naše mjesno groblje. Isto tako asfaltirali smo i prostor uz nogometno igralište to jest ispred svlačionica – kazao je načelnik Dražen Draganić.

Nastavak je to radova na uređenju groblja koje je dobilo prošle godine i novu ogradu za što je Općina osigurala sredstva u visini od 259.437,50 kuna od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvojU, a ostatak do 355 tisuća koliko je ukupna vrijednost je osigurala Općina.

Svoj novi početak nakon desetak godina imat će i nogometni klub u Farkaševcu. Naime, nekolicina entuzijasta ponovno je odlučila pokrenuti nogometni klub, a prvi korak ka tome cilju je napravljen osnivanjem Nogometnog kluba “Farkaš” – Farkaševac.

– Okupila se mlada ekipa koja će i realizirati to novo osnivanje kluba. Općina će pomoći tako da ćemo igralište, sam teren dovesti u stanje da se na njemu mogu održavati natjecanja, to jest odigravanje utakmica. Postavit ćemo novu ogradu i golove, uredit ćemo svlačionice. Na uređenju objekta smo radili i prošlu jesen kada smo uredili fasadu i krovište – dodao je načelnik Draganić.

Skip to content