logo

Obavljena primopredaja dužnosti između starog načelnika Dražena Draganića i novog Matije Copaka

U srijedu 26. svibnja održana i službena primopredaja dužnosti između starog i novog načelnika Općine Farkaševac, Dražena Draganića i Matije Copaka.

Načelnik na odlasku Dražen Draganić rekao je kako  je ponosan što su u njegovom mandatu završeni jedni od najvećih projekata na području općine, izgradnja Dječjeg vrtića Crvenkapica i  reciklažnog dvorišta.

Ja sam ukupno ovdje proveo 20 godina, to nije mali period, pola radnog vijeka. Hvala svima, najviše djelatnicima u Općini, pročelnici Jadranki koja me najviše trpjela i svima ostalima, da ne zaboravim Ivanku, Radu i Danijela, a tu su i novi djelatnici koji su počeli raditi u Dječjem vrtiću. Hvala stanovnicima Općine Farkaševac što sam od njih dobio povjerenje da ih vodim u proteklih 5 mandata, naravno hvala i mojoj obitelji koja je to sve i najviše trpjela. Došao je i tome kraj i idem u nove radne pobjede – rekao je Dražen Draganić i zaželio puno uspjeha u radu novom načelniku Matiji Copaku.

Zaželio bih uspješan rad novom vodstvu Općine Farkaševac, najviše načelniku Matiji Copaku. Nadam se da će moći ponoviti ovo što smo mi napravili, ali naravno oni teže napraviti još više i bolje. Mlada su ekipa i vjerujem da će opravdati povjerenje svih ljudi koji su glasali za njih – zaključio je Dražen Draganić kojemu je na svemu što je napravio za Općinu Farkaševac zahvalio novi načelnik Matija Copak.

Načelnik Copak je rekao kako je zatečeno stanje u Općini nakon mandata njegovog prethodnika u redu te da će u svom mandatu raditi na što više projekata i razvijati općinu prema naprijed.

– Kroz ove četiri godine koje su pred nama volio bih da napravimo puno stvari. Prije svega želio bih da riješimo obnovu osnovne škole. I svoj mandat sam otvorio posjetom školi i Dječjem vrtiću jer na mladima svijet ostaje i njima želimo ostaviti sve ono što radimo. Nakon toga želio bih da riješimo prometnice na našem području i nogostupe koji su na kritičnim mjestima neophodni.

U Općinskom vijeću HDZ će imati većinu čime će imati punu potporu u svojim projektima i planovima, a novost je da nakon puno godina Općinsko vijeće ima i jednu vijećnicu.

Imamo Mariju Perđun Cmrk ispred HDZ-a. Već dugi niz godina nije bilo ženske članice vijeća i izuzetno mi je drago i ponosan sam što će za vrijeme mog mandata u rad vijeća biti uključena i jedna žena.

Načelnik Copak bit će načelnik volonter te će poslije svog radnog vremena biti dostupan u općini, a ako će biti potrebno na teren će izlaziti i vikendom. Na pitanje planira li povećati broj zaposlenih u općinskoj upravi s obzirom na planove koje ima je rekao:

Vidjet ćemo hoće li biti potrebe za širenjem iz razloga što mi je u planu da se javljamo na apsolutno sve moguće natječaje koji će biti prihvatljivi za našu općinu bilo da je riječ o nacionalnim, županijskim ili EU natječajima. Tu sam da radim zajedno sa svojim timom, a dalje ćemo vidjeti što će vrijeme nositi.

Nakon službene primopredaje dužnosti između načelnika ostala je još konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća koja je planirana za idući tjedan, a načelnik Copak otkrio je na kraju i koji je to kapitalni objekt koji bi htio izgraditi u svom mandatu, a nije ga stavio u svoj izborni program.

Kao kapitalni projekt koji želimo realizirati u našoj općini bi bila sportska dvorana u sklopu Područne škole Farkaševac – otkrio je načelnik Matija Copak.

Ostavi komentar

Skip to content