logo

Općina Farkaševac nagradila najuspješnije učenike u školskoj godini 2019/2020.

Načelnik općine Farkaševac Dražen Draganić prigodnim poklonima nagradio je učenike Područne škole Farkaševac koji su u protekloj školskoj godini postigli najbolje rezultate i završili školsku godinu sa uspjehom 5,0. To su: Tin Miklečić, Marta Sabolić, Julija Zorić, Nina Dobošić, Leonela Matić, Nikola Novosel, Ema Pavlić, Nika Bukal, Emanuel Šatrak, Nikola Bukal, David Kitner, Angela Petrušić, Josip Valčević, Patrik Marić i Lorena Vujica (Područna škola Bolč). Uz načelnika Draganića učenicima je čestitala i ravnateljica OŠ Dubrava Marijana Kozumplik Kemenović.

Načelnik Draganić im je čestitao na trudu, marljivosti i uspjehu.

– I ove godine izdvojili smo sredstva da nagradimo naše najbolje učenike, to jest učenike koji su prošle godine imali iz svih predmeta odličan uspjeh. Nagrađivanje provodimo već niz godina, a želja nam je učenike motivirati da ostanu tako dobri ali i one koji nisu nagrađeni da se do godine potrude i da i njih nagradimo. Za svakog učenika pripremili smo poklon knjigu – kazao je načelnik Dražen Draganić.

Područna škola Farkaševac je osmorazredna škola, a izgrađena je 1976. godine. Tijekom 2004. godine dograđena je jedna učionica. Ove školske godine nastavu pohađa 103 učenika raspoređenih u osam razrednih odjela. Sama godina izgradnje škole pokazuje da je školi potrebna obnova.

Na tu temu sastanak prije godinu i pola održao je načelnik Draganić s pročelnicom za školstvo u Zagrebačkoj županiji Mirelom Katalenac i ravnateljicom škole Marijanom Kozumplik Kemenović.

Na sastanku je bila želja upoznati osnivača o hitnoj potrebi za obnovom škole i poboljšanju uvjeta za rad djeci i zaposlenicima. Kako izgleda, cjelokupna obnova škole i dalje je na čekanju kod osnivača Zagrebačke županije, a ove godine mogao bi se riješiti problem sanitarnog čvora.

– Napravili smo projekt za adaptaciju sanitarnog čvora i čekamo da nam odobre sredstva. Vrijednost radova je 270 tisuća kuna. Ja vjerujem da će se ove godine iznaći sredstva i da će se to sanirati – kazala je ravnateljica Marijana Kozumplik Kemenović.

Ostavi komentar

Skip to content