logo

Prvi dan nastave za učenike razredne nastave u Područnoj školi Farkaševac

Prvi dan nastave u Područnoj školi Farkaševac je 7. rujna.

Učenici od 2. do 4. razreda dolaze u popodnevnu smjenu. Nastava počinje u 13.00 sati. Vozni red školskog autobusa objavit ćemo naknadno u slučaju da osnivač odobri dodatni prijevoz. 

Učenike će dočekati dežurne učiteljice, a po ulasku u školsku zgradu prolaze dezinfekcijsku barijeru, presvući će se u školske papuče kod svojih razreda, oprati ruke sapunom, obrisati papirnatim ručnikom i ući u učionice.

Prije ulaska u školu svi učenici obvezni su staviti zaštitne maske i nositi ih dok se ne smjeste u učionice na svoje „radno“ mjesto. Raspored sjedenja bit će unaprijed pripremljen.

Učenici 2.f i 3.f razreda  ulaze na glavni ulaz, a učenici 4.f  ulaze na sporedni ulaz. Učenici putnici  ulazit će  u školu  prema dolasku autobusa. Učenici koji ne putuju u školu će ulaziti u 12.50 sati.

Svi razredni odjeli imat će svoju „stalnu“ učionicu gdje će se izvoditi svi nastavni predmeti. Nastava Tjelesne i zdravstvene kulture  izvodit će se na otvorenom prostoru kad god to budu dozvoljavale vremenske prilike.

U školu su stigli udžbenici, radne bilježnice i ostali obrazovni materijali koje će učenici preuzeti prvi dan nastave. Stoga ne zaboravite ponijeti školsku torbu.

Poželjno je redovito nošenje vlastitog školskog pribora jer posuđivanje od drugih učenika u ovoj situaciji nije uputno.

Prvi dan nastave održat će se tri nastavna sata. Razredne učiteljice upoznat  će učenike sa svim najvažnijim uputama, preporukama, protokolom i rasporedom sati.

Po završetku nastave u 15.00 sati učenici odlaze kućama školskim autobusima, nekim drugim prijevozom ili pješice.

Od utorka 8. rujna nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu bez školskog zvona od 13.00 sati do 16.40 sati. Prehrana u školskoj kuhinji također kreće od 8. rujna 2020.

Napomena:
Prije polaska u školu izmjerite temperaturu i zapišite ju u bilježnici ili informativki. Ako je temp.  37,2oC i veća, ako   imate simptome respiratornih ili drugih zaraznih bolesti (kašalj, poteškoće u disanju, proljev, povraćanje, grlobolja, poremećaj njuha i okusa), ako vam je izrečena mjera samoizolacije ili ako ste zaraženi s COVID-19, ne smijete dolaziti u školu već  roditelj telefonom treba obavijestiti razrednu učiteljicu te nadležnog liječnika.

U autobusu su obavezne zaštitne maske.

Ostavi komentar

Skip to content