logo

Radovi na zgradi dječjeg vrtića napreduju prema planu – s radom će početi početkom nove školske godine

Radovi na izgradnji Dječjeg vrtića u Farkaševcu u punom su jeku i napreduju prema planu. Vrijednost radova je 6,3 milijuna kuna. Vrtić će moći primiti 42 djece, odnosno tri vrtićke grupe.

– Radovi napreduju i sve se izvršava prema planiranom. Bez obzira na korona krizu radovi na Dječjem vrtiću su se odvijali prema planu. Zidarski radovi su završili, u tijeku su radovi na postavljanju izolacije. Nakon toga, ovih dana će krenuti i unutarnje žbukanje vrtića – kaže načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić.

Prema planovima vrtić bi trebao biti gotov krajem kolovoza.

– Početkom iduće školske godine vrtić bi trebao i profunkcionirati. Trenutno smo krenuli i s osnivanjem ustanove koja će brinuti o predškolskom odgoju djece. Idući tjedan krenut ćemo i s anketom da vidimo točan broj djece i da možemo organizirati sam početak rada vrtića – dodaje načelnik Draganić.

Inače, Općina Farkaševac je 2019. godine iz EU fondova povukla je sredstava u iznosu od gotovo 9 milijuna kuna. 2,5 milijuna kuna za reciklažno dvorište koje je izgrađeno i 6,2 milijuna kuna za dječji vrtić.

Ostavi komentar

Skip to content