logo

Svečano je otvoren dječji vrtić Crvenkapica Farkaševac

Dječji vrtić Crvenkapica Farkaševac ove subote 1. svibnja svečano je otvorio općinski načelnik Dražen Draganić. U objekt vrijedan 6,5 milijuna kuna u ponedjeljak će krenuti tridesetak mališana o kojima će brinuti 4 odgojiteljice. U vrtiću su zaposlene još i privremena ravnateljica, zdravstvena djelatnica, spremačica i kuharica.

Cijena vrtića za roditelje čija će djeca biti korisnici vrtića bit će mjesečno 800 kuna za jedno dijete, za drugo dijete 650 kuna, a za ostalu djecu će biti besplatno.

– Želimo da ovaj vrtić funkcionira kao dječja kuća, kao obitelj u kojoj su svi jednako prihvaćeni i uvažavani, a to je ujedno i najprirodnije okruženje za dijete. Djelovat ćemo kao tim, graditi zajedništvo između roditelja, djece, odgojitelja, stručnih suradnika i svih ostalih zaposlenika. Sretno nam svima u novim izazovima i kreiranju i djelovanju odgojno-obrazovnog procesa – rekla je privremena ravnateljica Marija Beljo.

Načelnik Dražen Draganić rekao je kako je ovo povijesni dan za Općinu Farkaševac jer je otvorenjem vrtića povećana dostupnost i pristupačnost predškolskog odgoja djeci i roditeljima s područja Farkaševca.

– Ovim projektom osigurali smo bolje uvjete za život obiteljima koje žive i rade u ruralnom području, ali osigurali smo i njihov ostanak, osobito mladim obiteljima koje svakodnevno putuju i rade i nemaju mogućnost čuvanja djece od strane svojih roditelja, baka i djedova. Iznimno sam ponosan na današnje otvaranje jer je velika radost završiti projekt koji će služiti za bolje, sigurnije i sretnije odrastanje naše djece – rekao je načelnik Draganić.

Načelnik je pojasnio i zašto se vrtić zove Crvenkapica. Naime, osim plemića Farkaša uz kojeg se veže naziv mjesta, prema etimologiji riječ farkaš dolazi iz mađarskog jezika, a znači vuk. S obzirom da je u bajci braće Grimm Crvenkapica, vuk jedan od glavnih likova, odabir imena za vrtić bio je motiviran upravo tom bajkom.

Skip to content