logo

Uskoro kreću prijave za upis djece u Dječji vrtić “Crvenkapica” u Farkaševcu

Općina Farkaševac je za izgradnju novog objekta dječjeg vrtića povukla značajan novac iz europskih fondova. Vrtić je izgrađen, uređen i namješten i čeka mališane. Vijećnici Općinskog vijeća Općine Farkaševac na svojoj sjednici dali su i suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta u Dječjem vrtiću Crvenkapica Farkaševac.

Planirano je zapošljavanje privremenog ravnatelja, zdravstvenog radnika i odgojitelja čiji će broj ovisiti o broju upisane djece, spremačice, kuharice i pomoćne kuharice. Natječaji za zapošljavanje će biti objavljeni za 14 dana, nakon što završi natječaj za upis djece koji bi trebao biti objavljen ovih dana.

Prema provedenoj anketi postoji interes za upis 36 djece, ali ponukani iskustvima upisa u susjednim općinama općinski načelnik Dražen Draganić, mišljenja je da bi taj broj mogao biti i veći.

Cijena vrtića za roditelje bila bi oko 800 kuna, što je slična cijena vrtića u susjednim općinama.

– Bez obzira koliko će ekonomska cijena vrtića u konačnici biti, ne možemo mi ići s nekom cijenom od tisuću i nešto kuna dok imamo oko nas niže cijene – kazao je načelnik Draganić.

Podsjetimo, Općina Farkaševac sklopila je i sa Zagrebačkom županijom ugovor za sufinanciranje predškolskog odgoja i obrazovanja na području Općine Farkaševac. Zagrebačka županija ovim ugovorom daje maksimalan iznos potpore po polazniku, odnosno za svako dijete 4 tisuće kuna na godišnjoj razini.

Skip to content