logo

Vijećnici Općinskog vijeća donijeli Odluku o osnivanju Dječjeg vrtića „Crvenkapica“ u Farkaševcu

Vijećnici Općinskog vijeća na svojoj 19. sjednici donijeli su  Odluku o osnivanju Dječjeg vrtića „Crvenkapica“. Odlukom se osniva ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje te skrb o djeci rane i predškolske dobi.

Vrtićem će upravljati Upravno vijeće kao upravno tijelo koje ima pet članova. Osnivač imenuje tri člana Upravnog vijeća iz reda javnih radnika, jednog člana biraju roditelji djece korisnika usluga, a 1 jedan član bira se tajnim glasovanjem iz reda odgojitelja i stručnih suradnika Dječjeg vrtića.

Sredstva za rad vrtića osigurat će se od Osnivača, uplata roditelja djece korisnika usluga, donacija i drugih izvora u skladu sa zakonom.

Dječji vrtić počet će s radom kada će biti stečeni uvjeti za osnivanje i početak rada, te upisom u sudski registar ustanova, u skladu sa Zakonom.

Nakon što su vijećnici donijeli Odluku, ona ide u Ministarstvo Znanosti i obrazovanja uz Program rada dječjeg vrtića na suglasnost.

Vijećnici će na svojoj idućoj sjednici donijeti odluku o odabiru privremenog ravnatelja koji će biti ovlašten uz nadzor osnivača obaviti pripreme za početak rada.

U tijeku je provođenje informativne ankete zainteresiranosti roditelja za upis u naš Dječji vrtić. Za sada se pokazao dobar interes roditelja, pristiglo je dvadeset ispunjenih upitnika, a najveći interes je za jasličku skupinu.

Ostavi komentar

Skip to content